top of page
starz_LouiseForslyckeGarbergs-3461.jpg
Search

Fånga dina fotodrömmar

Dags att göra verklighet av dina fotodrömmar

Drömmer du om att fota fantastiska äventyrsbilder men känner att det alltid finns något som står i vägen? Du är inte ensam. Vi är många som känner igen sig i Walter Mitty, karaktären som drömmer om stora äventyr men som behöver en knuff för att ta det första steget. Om du har en kamera som samlar damm medan drömmarna växer, är det dags att förändra det. När Walter Mitty väl kastar sig ut i det okända upplever han helt fantastiska äventyr och hela hans liv ändras, och det önskar jag även dig.


Jag kommer att dela min historia och ge dig några tips för att du ska kunna förvandla dina fotodrömmar till verklighet.


Mina egna fotodrömmar 

När jag var elva år fick jag min första kamera, och att fota var en av de roligaste sakerna jag någonsin hade gjort! Jag sprang runt hela semestern i Skåne och fotade allt jag såg – blommor, natur och familjen. Det var en ny värld, och jag älskade varje ögonblick av det. Men när sommaren var över och skolan började igen, hamnade den lilla analoga kameran längst bak i garderoben.


Åren gick, och även om jag fortfarande drömde om att bli en bättre fotograf, så blev det aldrig av att jag tog några fler bilder. Det var som om något alltid kom i vägen. När jag började gymnasiet och fick möjlighet att välja en fotokurs, var jag så nära att äntligen ta det där steget. Men jag valde istället en kurs i ekonomi, för jag tänkte att fotografering bara kunde vara en hobby och inte något att faktiskt satsa på. Det var ett beslut jag ångrade direkt, ekonomi är bland det tråkigaste jag vet.


Istället fortsatte jag att drömma, och när mobilkameran kom använde jag den så fort jag fick chansen. Men bilderna blev aldrig riktigt som jag hade föreställt mig. Jag saknade verkligen att ta bilder “på riktigt”.


Det var inte förrän jag var 25 år gammal, och min bästa vän Sandra började prata om sina egna konstprojekt, som jag fick en riktig knuff i rätt riktning. Hon peppade mig att ta upp fotograferingen och faktiskt köpa en systemkamera. Det förändrade allt. Tack vare hennes stöd vågade jag ta det första steget, och det öppnade en helt ny värld för mig. Sedan dess har fotograferingen tagit mig på fantastiska resor till platser som Kilimanjaro och Kebnekaise.


Louise fotodrömmar tog henne till toppen av Kebnekaise
På toppen av Kebnekaise, på fotouppdrag

Jag tror att många av oss inte tar det där första steget på grund av rädsla. Kanske är du rädd för att ta fram den där fotodrömmen för att du tänker att du kan misslyckas. Kanske känner du att du inte klarar av det eller inte kan leva upp till förväntningarna. Men låt mig berätta en sak: det är okej att vara rädd. Det viktigaste är att våga möta den rädslan och ta små steg framåt.


Här är några tips på hur du kan bemöta rädslan:


  1. Acceptera att det är okej att vara nybörjare: Du behöver inte vara proffs från start. Alla börjar någonstans, och det är helt okej att göra misstag.

  2. Sätt upp små mål: Fokusera på att ta små steg och lär dig lite i taget. Börja med att ta några bilder varje dag, även om det bara är i auto-läge. Ju mer du övar, desto mer bekväm kommer du att bli.

  3. Sök stöd och feedback: Dela dina bilder med vänner eller i onlinegrupper. Att få positiv feedback och konstruktiv kritik kan hjälpa dig att övervinna rädslan och stärka ditt självförtroende.


Så om du tvekar, låt mig vara din Sandra, låt mig vara din fotoguide som knuffar dig i rätt riktning. Det är dags att göra verklighet av dina fotodrömmar!


Lär dig fånga äventyret på bild


Är du trött på att låta dina fotodrömmar samla damm? Jag förstår känslan, och jag har skapat ett tryggt space för dig som vill utvecklas inom fotografering. I min kurs "Fånga äventyret på bild" guidar jag dig genom alla steg du behöver för att bli en bättre fotograf. Du får exklusiva tekniker, personlig feedback och en gemenskap av likasinnade fotografer som stöttar dig i varje steg.


Ta steget och börja din fotograferingsresa idag. Låt oss förvandla dina drömmar till verklighet!


Anmäl dig här: Fånga äventyret på bild


//Louise, din fotoguide


Äventyrsfotograf Louise Forslycke Garbergs

0 comments

Recent Posts

See All

Commenti


bottom of page